Через те, що українські компанії та підприємства масово перейшли на використання паливних генераторів, у багатьох супермаркетах та магазинах можуть підвищитись ціни на молочку.

Про це стало відомо завдяки заяві українського депутата Дмитра Соломчука в ефірі одного із українських телеканалів.

Молочка, супермаркет. Фото: Знай.ua
Молочка, супермаркет. Фото: Знай.ua

За словами Соломчука, через збільшення витрат на виробництво підприємства змушені піднімати ціни. Також він зазначив, що кіловат енергії у генераторі коштує близько 20 гривень, тому продукція може подорожчати на 5-6%.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Насамперед криза в енергосистемі впливає на глибоку переробку. Це на молочну продукцію, де є велика потреба в електроенергії та безперервний процес виробництва протягом доби. Якщо виробництво зупинити на 2-3 години, може зіпсуватися вся сировина і будуть великі втрати. Тому переробники змушені були встановити генератори. Тепер ціна залежить від того, скільки за день працює генератор", - розповів Соломчук.

Згідно з відкритою інформацією від аналітиків порталу Minfin, середні ціни на молочні продукти в Україні виглядають так: молоко - 38 гривень, олія - ​​71 гривня, твердий сир - 300 гривень/кілограм, плавлений сир - 17 гривень, кисломолочний сир - 64 гривні, йогурт - 25 гривень, кефір – 37 гривень, маргарин – 30 гривень, вершки – 22 гривні та сметана – 40 гривень.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Ціни на сметану, скріншот: Minfin
Ціни на сметану, скріншот: Minfin

Нагадаємо, скоротилося вдвічі: у виробництві соняшникової олії виникли проблеми, на що чекати.

Раніше повідомлялося, коли Україна повністю забезпечуватиме себе власним газом: у Нафтогазі назвали терміни.

Також, пільги у розмірі 100%, 50% та 25%: як українцям вважатимуть доходи для отримання субсидії.