В Україні на початку лютого ціни закупівлі свиней забійних кондицій дещо послабилися під впливом сезонних чинників. Таким чином середньозважена ціна втратила 2% і сягнула 67,3 грн/кг.

Такі дані наводять в асоціації "Свинарі України". Фахівці відзначають, що торги минулого тижня для операторів ринку живця свиней були дещо напруженішими, ніж попередні. За цей період ціни закупівлі послабилися на 1-2 грн/кг.

Цього тижня реалізація здійснюється за цінами в діапазоні 66,5-68 грн/кг. Проте зустрічаються й вищі цінові позиції. На тварин, чия маса не відповідала стандартним забійним кондиціям, можна зустріти нижчі ціни.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Крім того, виробники зазначають, що основною причиною зниження цін є послаблення ринкової активності. А слабша реалізація протягом лютого, за їхніми словами, є не чим іншим як типовою сезонною динамікою. Її зміна не перевищує очікування, додають вони.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Та навіть попри млявішу торгівлю, закупівля живця свиней триває планово. Аналітики також відзначають, що вагомого цінового тиску з боку імпорту наразі не спостерігається.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро