Для всіх наших читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є цікава інформація про те, чому деякі українські чиновники "втратять" частину своїх виплат. Тут варто відзначити відразу, що деякі ініціативи Кабміну щодо пенсій набудуть чинності лише після скасування воєнного стану.

Про це розповів експерт з юридичних питань щодо пенсійної справи Сергій Коробкін для порталу "На пенсії".

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Мешканка міста Запоріжжя Ніна Соломаха звернулася з таким питанням: "У мене 40 років стажу, з них 25 років — держслужби. Отримую пенсію у розмірі 2300 грн. Держслужбовцям спочатку пообіцяли проіндексувати пенсії у 2021 році, потім — у 2022 році. Навіть прийняли співвідповідь. , але питання відклали. Наші пенсії не індексуються багато років. Чому не перераховують пенсії держслужбовцям, працівникам місцевого самоврядування, науковцям і коли це станеться? Як перейти назад на пенсію держслужбовця?".

За словами експерта, можна зрозуміти, що питання про індексацію деяких видів пенсій знову відклали. Держава просто проігнорувала зміни у законодавстві, які передбачали індексацію пенсій держслужбовців уже з 1 березня 2022 року.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Головна проблема в тому, що ухвала набуде чинності тільки після скасування військового стану (там так і написано: "з першого числа місяця, наступного за місяцем припинення або скасування військового стану").

Рішення українського уряду, по суті, відстрочило рішення парламенту. Через війну питання індексації пенсій як держслужбовцям, а й науковцям, і навіть військовослужбовцям знову відкладається.

Нагадаємо, що постраждалі від війни можуть отримати 10 тисяч на дитину: що для цього потрібно.

Раніше повідомлялося, українцям повідомили про нові штрафи: хто і скільки заплатить уже в 2023 році.

Також, пенсіонери можуть отримати надбавку у 500 грн після індексації: кому взагалі не пощастить.