Українців запевнили, що у країні сформовано суттєві запаси пшениці для потреб. Адже минулого сезону українські аграрії зібрали достатню кількість зернових.

Та всупереч цим втішним новинам, ціни на борошно та хліб в Україні продовжують зростати. Актуальні дані наводить портал "Мінфін".

Відзначається, що середня ціна кілограма борошна на початку лютого порівняно із середньою ціною у січні зросла. Для порівняння, минулого місяця борошно можна було купити по 21,45 грн/кг, а в лютому ціна зросла до 21,73 грн/кг.

борошно
борошно

Водночас фахівці відзначають, що вартість борошна в Україні після різкого стрибка на початку весни знижувалася до листопада. Однак вже у грудні ціни пішли вгору.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Наприклад, у лютому зросла вартість пшеничного батона цілого вагою 650 грамів. Для порівняння середня ціна зросла з 32,08 грн до 32,10 грн. Крім того, більше за місяць подорожчав нарізний пшеничний хліб вагою 600 грамів. Його вартість змінилася з 31,90 грн у січні до 32,96 грн на початок лютого.

Водночас на кілька копійок зросла ціна й хліба житнього "Столичний" вагою 900 грамів. Цінники з 36,24 грн змінилися до 36,28 грн. Крім того, дорожчим у лютому став хліб "Бороданівський" вагою 300 грамів. Його ціна зросла з 28,23 грн до 28,90 грн.

Ціни на борошно, фото: Мінфін
Ціни на борошно, фото: Мінфін

Ціни на борошно, фото: Мінфін
Ціни на борошно, фото: Мінфін

Ціни на хліб, фото: Мінфін
Ціни на хліб, фото: Мінфін

Ціни на хліб, фото: Мінфін
Ціни на хліб, фото: Мінфін

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро