В українських супермаркетах злетіли ціни на популярні фрукти наприкінці січня. Знижений попит на тлі минулих свят, на жаль покупців, не вплинув на ситуацію.

Портал "Мінфін" зібрав усі дані про актуальні ціни на фрукти у супермаркетах, як передає видання "Хвиля". Подорожчали мандарини, апельсини та яблука.

Супермаркет, фрукти: фото Знай.ua
Супермаркет, фрукти: фото Знай.ua

Наприкінці січня середня ціна апельсинів суттєво знизилася з 64,06 грн/кг до 59,23 грн/кг. Нині їх пропонують від 47,90 грн/кг в Ашані та Варусі, а у МегаМаркеті трохи дорожче – до 69,90 грн/кг. Але імпортна продукція з Туреччини подорожчала з 65,54 грн/кг до 66,85 грн/кг.

Ціни на апельсини, дані Мінфін
Ціни на апельсини, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Мандарини теж не відстають від попередньої позиції та стрімко дорожчають. Усього за місяць їхня ціна підскочила з 62,00 грн/кг до 73,92 грн/кг. В Ашані їх можна купити від 65,90 грн/кг, у МегаМаркеті менш доступні пропозиції – 89,90 грн/кг.

Цитрусовий гібрид "Клементин" за місяць подорожчав з 85,34 грн/кг до 91,90 грн/кг, а мандарини "Туреччина" з 51,42 грн/кг до 61,70 грн/кг.

Ціни на мандарини, дані Мінфін
Ціни на мандарини, дані Мінфін

Українські яблука змінилися у вартість також відчутно – з 10,87 грн до 12,95 грн. Наразі їх пропонують від 11,90 грн/кг у Варусі та до 13,99 грн/кг у Новусі.

Ціни на яблука, дані Мінфін
Ціни на яблука, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що знов змінилися: чи по кишені українцям нові ціни на молоко, сир та сметану

Як повідомляв Знай.ua, на 10% за лічені дні: в Україні стрімко дорожчають помідори, у чому причина

Також портал Знай.ua писав, що хліб злетить у ціні? Які фактори вдарять по кишені незаможних