Днями більшість українських борошномелів змушені були підвищити ціни на пшеничне борошно. Відбулося це після нетривалого періоду стабільності.

Як повідомляє ІА "АПК-Інформ", ключовий фактор впливу на цінову ситуацію залишається незмінним.

"Зокрема, це збереження обмежених потужностей роботи переробних підприємств та відповідно скорочення обсягів виробництва борошна через часті вимкнення електроенергії та необхідність використання резервних джерел живлення на тлі енергетичної кризи в країні. Також підтримку цінам надає подальше зростання цін на продовольчу пшеницю та складнощі із закупівлею зерна з високими якісними показниками", — пояснюють аналітики.

Ціни на борошно. Фото: скрін youtube
Ціни на борошно. Фото: скрін youtube

Як відзначають аналітики, станом на 26 січня пропозиції борошна вищого та 1 ґатунку надходять переважно за цінами 11100-12300 та 10600-11900 грн/т EXW відповідно, що на 100-200 грн/т вище показників кінця минулого тижня.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Раніше стало відомо, що українські борошномельні підприємства продовжують підвищувати закупівельні ціни на продовольчу пшеницю. Станом на кінець 2022 року ціни попиту на пшеницю 2 і 3 класу фіксуються найчастіше в межах 6200-7100 грн/т і 6100-7000 грн/т СРТ відповідно, що вище показників кінця минулого тижня на 100-200 грн/т.

Борошно, скріншот: YouTube
Борошно, скріншот: YouTube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро