Названо категорію українських пенсіонерів, які можуть отримати доплату від держави. У Пенсійному фонді України розповіли деталі.

Як відзначили фахівці Пенсійного фонду України, саме пенсіонери віком 70 років можуть отримати додаткові кошти. Про це повідомила пресслужба ПФУ у відповідь на запитання читача.

"Відколи діють надбавки за віком 70 і більше років і як вони нараховуються?", - поцікавився пенсіонер.

Таким чином, пенсіонерам віком від 70 до 75 років надбавку у сумі 300 гривень встановлено з 1 жовтня 2022 року, відзначили в держустанові.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

У ПФУ пояснюють, що людям, яким виповниться 70 років після 1 жовтня, щомісячна компенсаційна виплата встановлюватиметься з дати досягнення такого віку.

Там наводять конкретний приклад. Тобто, якщо пенсіонеру 70 років виповнилося 15 січня, то першу доплату він отримає не в повному обсязі, а за половину місяця. Водночас вже наступного місяця буде виплачено всі 300 гривень.

Але це ще не все. Адже при досягненні 75 років українцям належить вже інша сума доплати. Хм виплатять 400 гривень, а після березневої індексації у 2022 році вона становитиме 456 гривень.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро