Приготувати шаурму в домашніх умовах, навіть не маючи особливих знань у кулінарії, можна без особливих умов. Втім, інгредієнти для цієї страви дорожчають, зокрема головний — лаваш. Як змінилися цінники у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Лаваш - досить універсальний вид хліба, який можна використовувати для приготування цілої низки страв. Одним з найпопулярніших і доступних є шаурма, яку можна зробити і вдома лише прикупивши лаваш у супермаркеті. Втім, цінники на ці коржики зростають.

Ціни на хліб, скріншот з відео
Ціни на хліб, скріншот з відео

Так, станом на 28 січня середня ціна лаваша "Кавказького" складає 22,50 гривні за 230 грамів. Ще у грудні продукт коштував помітно дешевше – 20,65 гривні. У той же час лаваш "Перський" подешевшав, але ще недостатньо, щоби сильно радувати покупців: з 24,08 до 23,35 гривні за 230 грамів.

Ціни на лаваш. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лаваш. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

До речі, із цінниками на хліб ситуація не краща. Наприклад, пшеничний хліб у середньому пропонується по 32,10 гривні за буханець вагою 650 грамів. Минулого місяця цінник становив 32,08 гривні. Натомість хліб пшеничний "Цар Хліб" нарізаний піднявся в ціні з 31,69 до 32,96 гривні за 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, м'ясні продукти стають розкішшю: супермаркети підняли ціни на бекон, сосиски та ковбаски.

Також наш портал інформував, в українських супермаркетах подешевшали яйця, але поки що радіти рано: скільки коштує десяток.

Крім того, ми писали, ідеально для гриля або на бульйон: супермаркети потішили цінниками на яловичину.