Починати ранок із кавою — обов'язковий ритуал багатьох людей, зокрема й українців. Однак із новими цінниками на цей напій незабаром, ймовірно, доведеться задовольнятися водою. Як змінилися ціни на каву, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За рік в Україні суттєво зросли ціни на всі групи товарів, зокрема, напої. Не обійшло стороною подорожчання та кава.

Ціни на каву. Фото: скрін youtube
Ціни на каву. Фото: скрін youtube

Станом на 28 січня кава торгової марки Nescafe Gold в середньому пропонується по 160,82 гривні за упаковку 120 грамів. Для порівняння: ще у грудні середній цінник на цей напій складав 143,88 гривні. Тобто менше ніж за місяць вартість зросла майже на 17 гривень.

Найдешевше придбати цю каву можна в торговій мережі Varus – 138,90 гривні за пачку, а найвищі цінники виставив Auchan – 188,50 гривні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

До речі, якщо проаналізувати графік середньомісячних цін, то зараз кава досягла рекордної вартості. Втім, не виключено, що напій продовжуватиме дорожчати та бути нові цінові рекорди, засмучуючи українських покупців.

Динаміка цін на каву. Фото: скрін Мінфін
Динаміка цін на каву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, продукти, які подешевшали за рік в Україні, незважаючи на загальну дорожнечу: чим покупцям побалувати себе.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.