Перерахунок пенсійних виплат в Україні передбачено для різних груп пенсіонерів, зокрема, для тих, хто продовжує працювати. Коли та кому перерахують виплати у 2023 році, розповіли в Управлінні соціального страхування та пенсійного забезпечення апарату Федерації профспілок України.

Щороку з 1 квітня в Україні проводиться автоматичний перерахунок пенсій для пенсіонерів. Розраховувати на нього можуть лише ті особи, котрі придбали 24 місяці страхового стажу після призначення або останнього перерахунку пенсії. Дані беруться станом на лютий того року, у якому проводиться перерахунок.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Зазначається, що з урахуванням строків надходження оновлених даних про страховий стаж та зарплату до реєстру застрахованих осіб, автоматично перерахунок виплат може здійснюватися і у травні, але в такому разі передбачені доплати з 1 квітня.

Пенсіонери в Україні. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонери в Україні. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам у 2023 році проводитиметься в порядку та на умовах, визначених урядом. Водночас, підвищення мінімальної пенсії та інших доплат або надбавок, що залежать від розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, цього року не буде.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ПФУ розповіли, як досягти підвищення суми виплат субсидії, якщо доходи вашої родини впали.

Також наш портал інформував, 200 гривень – це мало? Скільки отримують українці, які працюють на заслуженому відпочинку, свіжі цифри.

Крім того, ми писали, як передати пенсію у спадок: українцям дозволять ощасливити "бідних" родичів.