В Україні після зимових свят ціни на свиней забійних кондицій традиційно послабилися.

Таку ситуацію констатують в аналітичному відділі Асоціації "Свинарі України". Фахівці пояснюють, що із завершенням зимових свят ціни на внутрішньому ринку свинини "підкорилися" звичним сезонним тенденціям.

Експерти пояснюють, що внаслідок, зниженням споживчої активності у другій декаді місяця, відповідної зміни зазнали ціни закупівлі свинини живою масою. Більш відчутною також стала й регіональна розбіжність цін.

За даними аналітичного відділу Асоціації "Свинарі України" в ході попередніх торгів у центрі країни живець переважно реалізували по 61-63 грн/кг, тоді як сході та сході ціни закупівлі тяжіли до 60 грн/кг.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Послаблення торговельної активності після зимових свят є традиційним, а його темпи відповідають очікуванням, відзначають представники м’ясопереробників.

Крім того, посилилася внутрішня конкуренція між постачальниками охолодженої свинини, яка своєю чергою посилює тиск на ціни у цьому сегменті та, відповідно, на закупівельні.

Та попри негативну цінову динаміку останніх двох тижнів, більшість виробників свинини зазначають, що реалізація товарних партій йде планово. Тобто без відмов, перенесення чи перегляду цін закупівлі серед тижня. Водночас деякі постачальники живця виходять на ринок із меншими товарними партіями.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро