Цінники на курячі яйця все ще змушують покупців триматися за серце, проте незабаром очікується здешевлення. Коли захмарні ціни підуть на спад і скільки може подешевшати продукт, розповіла аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Прогнозується, що вже найближчим часом українці побачать зниження цін на курячі яйця, проте воно буде незначним. Ймовірно, десяток подешевшає на 10–15%. Поштовхом до падіння цін стане відновлення поголів'я курей-несучок.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Справжня радість для покупців настане у квітні, після Великодня, коли знизиться попит на яйця. Очікується, що продукт втратить у ціні близько 35-40%.

Оскільки поголів'я курей-несучок поступово відновлюється, то в найближчі два місяці ціна на яйця може знизитися, проте не так значно, як хотілося б: на 10 – 15%. Суттєвіше зниження ціни спостерігатиметься після Великодня, який буде на початку квітня цього року Світлана Литвин

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

До речі, зараз за даними порталу "Мінфін" середній цінник на курячі яйця становить 70,60 гривні за десяток. Якщо порівнювати із груднем, то цінник знизився на 3,55 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, один із найулюбленіших видів м'яса в українців подешевшав: є можливість забити морозилку.

Також наш портал інформував, цукор подешевшав, але олія та борошно б'ють цінові рекорди: магазини оновили цінники.

Крім того, наш портал інформував, рис, макарони та борошно: супермаркети змінили ціни на продукти першої потреби.