Наші читачі вже знають, що з 1 лютого 2023 правила отримання субсидій будуть новими. Українці, які отримують субсидії, в обов'язковому порядку самі платитимуть "готівкою" грошима за комуналку безпосередньо підприємствами. Саме субсидії тепер видаватимуть на руки "живими" грошима.

Про це стало відомо завдяки заяві представника керівництва Пенсійного фонду України Світлани Антонюк.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

За словами Антонюк, з лютого гроші житлової субсидії надходитимуть на рахунок одержувача або до "Ощадбанку" у разі його відсутності.

"Скасовується можливість безготівкової оплати пільг за користування житлово-комунальними послугами. Якщо людина відкрила рахунок у банку, ці гроші нараховуватимуться туди. І це будуть гроші людини. Якщо людина не відкрила рахунок у банку або не подала інформацію про те, куди потрібно перераховувати ці виплати, гроші надходитимуть до Ощадбанку. Потрібно буде підійти до Ощадбанку і отримати ці гроші, а після цього відкрити особистий рахунок у цьому чи іншому банку – для подальшої можливості перерахування грошей", – зазначила Світлана Антонюк.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Після цього одержувач має самостійно зняти гроші та сплатити користування житлово-комунальними послугами звичайним шляхом.

Людям, які отримують житлову субсидію та не мають підстав змінювати її розмір, не потрібно додатково звертатися до Пенсійного фонду. А пенсіонери зможуть і надалі отримувати субсидію через відділення Укрпошти у день виплати пенсії.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Щодо людей не пенсійного віку, то вони можуть отримувати житлову субсидію через відділення Укрпошти. Для цього їм потрібно туди звернутися", – каже Світлана Антонюк.

Вона додала, що доставка цих грошей додому, як було раніше, скасовується для всіх, крім пенсіонерів, оскільки іншого виходу просто не існує. Їм допоможуть листоноші.

Нагадаємо, покриє не все: коли субсидіантам потрібно платити за комуналку.

Раніше повідомлялося, гідні пенсії будуть, але не у всіх: у Мінсоцполітики "обрадували" українців.

Також, 17 тисяч гривень за використання генератора: українець на собі відчув божевільні штрафи.