Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є кілька важливих новин. Відомо, що ажіотаж серед споживачів у період новорічних свят дав поштовх для зниження цін на м'ясо.

Про це українським журналістам розповів директор "Економічного дискусійного клубу Олег Пєндзін".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

За його словами, в Україні ціни на овочі все одно підвищуватимуться. Звичайно, що перед святами ціни трохи йдуть нагору, особливо на ті продукти, які є в максимальному попиті.

"Було багато свят, люди закуповувалися м'ясом. Традиційно ми їмо м'яса не дуже багато зараз. І чим ми стаємо біднішими — а за минулий рік ми стали біднішими практично на чверть, реальні доходи впали — ми менше їмо м'яса і менше їмо хліба та картоплі", - розповів Олег Пензін.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

За його словами, зараз ціна на м'ясо трохи відкотилася донизу.

[quote author=""]"Це ознака того, що передсвятковий ажіотаж закінчився. Ми трохи м'яса поїли, зараз ми повертаємося до нормального життя. І це нормальне життя у нас з вами економне", - сказав виконавчий директор Економічного дискусійного клубу. quote]

Є прогноз, що ціни на овочі зростатимуть. При цьому вони утримуватимуться платоспроможним попитом населення.

Нагадаємо, ще на 50% дорожче: українців чекає черговий стрибок цін на продукти – які причини.

Раніше повідомлялося, ніколи не їжте картоплю з цими продуктами: 4 варіанти найшкідливішого поєднання.

Також, ціна на огірки та цибулю падає, але помідори перетворилися на "золото": чи вистачить продуктів на всіх.