Українські пенсіонери змушені працювати, або отримувати мізерні виплати, щоб змінити ситуацію уряд шукає, яким чином змінити ситуацію.

Після війни, у Міністерстві планують здійснити ряд реформ, але торкнеться підвищення не всіх категорій. Про це повідомила заступниця голови Мінсоцполітики Дарія Марчак під час телемарафону.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

В Україні влада планує запровадити накопичувальну пенсію, яка дозволить у майбутньому отримати високі пенсії. Проте, це торкнеться лише працюючих громадян, а для тих, хто вже вийшов на заслужений відпочинок нічого не зміниться. Реформа буде впроваджена вже після війни.

За словами представниці Мінсоцполітики, наразі законопроєкт знаходиться на стадії розробки, та розроблюються механізми, які б запобігали знеціненню накопичень внаслідок інфляції. Окремо розробляється механізм захисту накопичень від шахрайства та маніпуляцій накопиченнями українців.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Впровадження накопичувальної пенсійної системи на першому етапі, або загалом, через зменшення ЄСВ, може призвести до зменшення ресурсу Пенсійного фонду. Проте й тепер держава приблизно на 40%, фінансує Пенсійний фонд, — зазначила Дарья Марчак.

Серед позитивних факторів не лише збільшена пенсія українців, але й те, що накопичення можна передавати у спадок нащадкам.

Нагадаємо, ми писали, що українцям не будуватимуть нове житло замість зруйнованого: яку компенсацію пропонує держава.

Як повідомляв "Знай.ua" доплата 300 гривень до пенсії: хто має право отримати та як це зробити, відповідь ПФУ.

Також "Знай.ua" інформував, коли субсидіантам треба платити за комуналку.