Ті, хто отримує субсидію знають, що їм розраховують допомогу на споживання норми, тобто певної кількості комунальних послуг.

Коли ж споживач використав більше, понаднормово, то має оплатити сам отримувач. Середнього розміру субсидії, має вистачати для оплати комуналки, це сума приблизно 2000 грн.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Норми споживання

Субсидія на утримання житла розраховується з 35,22 кв. м на одну особу. На кожну додаткову людину додається по 13,65 кв. м. Якщо фактична площа квартири чи будинку більша, доплачувати різницю потрібно з власних коштів.

Допомога в оплаті за газ залежить від цього, як саме він використовується. Якщо в квартирі лише газова плита — норми споживання одні, якщо газове опалення — інші.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
  • тільки газова плита — 3,3 куб. м на одну особу на місяць;
  • газова плита за відсутності гарячого водопостачання, але без газового водонагрівача — 5,4 куб. м
  • газова плита та водонагрівач — 10,5 куб. м;
  • газовий котел опалення — окремий розрахунок за формулою "4 кубометри на квадратний метр помножити на коригуючий коефіцієнт (залежить від погоди)"; тобто на опалення 100 квадратів на місяць субсидія може покрити до 400 кубометрів.

Субсидія на водопостачання також залежить від того, чи є гаряче централізоване водопостачання, чи немає. За наявності гарячої води дають 2 куб. м на людину на місяць. Холодна вода за відсутності гарячого водопостачання — 3,6 куб. м. Гаряча вода — 1,6 куб. м, а водовідведення — 3,6 куб. м.

Норма споживання електроенергії становить 100 кВт-год на сім'ю з однієї особи, та по 30 кВт-год на місяць на кожного наступного члена сім'ї, але не більше 220 кВт-год у сумі.

Нагадаємо, ми писали, що будуть пенсії як у ЄС? Чому українці на заслуженому відпочинку не можуть отримувати понад 100 євро.

Як повідомляв "Знай.ua" з вас – реєстрація, з них – субсидія: як безробітним українцям отримати допомогу на сплату комуналки.

Також "Знай.ua" інформував, виплату пенсій на картку можуть зупинити: хто із пенсіонерів у зоні ризику.