Пенсії - це наша оплата за часто важку і наполегливу працю протягом багатьох років, але часто так буває, що її не вистачає навіть для оплати базових потреб пенсіонерів.

І вони в нервовому очікуванні чекають на кожну надбавку до цієї виплати, а депутати ніби знущаються і піднімають її на умовні 50 гривень, на які можна купити буханець хліба та корм коту.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Звичайно ж, у такій ситуації різноманітні доплати хоч трохи, але рятують становище і ми зараз розповімо, хто і як зможе отримати зайві 300 гривень до пенсії.

Це стосується компенсаційних виплат щодо досягнення певного віку, адже в Україні вони запроваджені за вік вище 75, вище 80 та вище 85.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Про це можна дізнатися виходячи з відповіді Пенсійного фонду України на запитання пенсіонерки.

"6 січня мені виповнилося 70 років, пенсію отримую 17 числа. Чи отримаю я цього місяця доплату до пенсії у розмірі 300 гривень у повному обсязі?", - написала вона.

У ПФУ пояснили, що вікову надбавку пенсіонерам від 70 років виплачують не одразу, адже для обробки даних потрібен час, але в даному випадку виплату буде зроблено за період з 6 січня.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Як пояснили у ПФУ, відомості на виплату у січні готувалися заздалегідь, а виплатний період триває з 4 до 25 числа.

"Щомісячно, перед початком нарахування, провадяться всі перерахунки пенсій на наступний виплатний період, зокрема, у зв'язку із встановленням щомісячної доплати до пенсії у розмірі 300 грн. пенсіонерам, які досягли 70 років", - відповіли у ПФУ.

Нагадаємо, нова пенсія в Україні: хто перший у списку та як правильно оформити.

Раніше ми повідомляли, що в Україні визначили прожитковий мінімум на 2023 рік – що буде з пенсіями та соцвиплатами.