Раніше українцям обіцяли збудувати нове житло замість того, що було зруйноване внаслідок війни, але держава ухвалила інше рішення. Наразі постраждалим планують відшкодувати збитки грошовою компенсацією.

Видаватимуть житлові сертифікати, які фактично прирівнюються до грошей, як повідомила заступник голови Мінвідновлення Олександра Азархіна.

Зруйноване майно, скріншот: YouTube
Зруйноване майно, скріншот: YouTube

Відповідний законопроект №7198 уже готовий до розгляду. Людям дали вибір, бо на цьому наполягали у Мінвідновленні. Держава вирішила відмовитися від первісної ідеї та просто видавати громадянам сертифікати на суми, що рівні вартості втраченого житла.

Люди зможуть самостійно розпоряджатися цими грошима. Наприклад, придбати нове житло на первинному або вторинному ринку, побудувати будинок і витратити суму на будматеріали.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

Будівництво, фото: Знай.uа
Будівництво, фото: Знай.uа

Цей сертифікат буде дійсним протягом п'яти років, а нове житло можна купити в будь-якому регіоні країни, крім тимчасово окупованих або тих, у яких ведуться активні бойові дії.

"Якщо коштів житлового сертифіката для купівлі бажаного об'єкта нерухомості недостатньо, людина може додати суму, що не вистачає", - додала чиновниця.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Нагадаємо, гаманці пенсіонерів стануть "пухлішими": хто отримає велику надбавку в 2023 році

Раніше ми писали про те, як українці можуть сплатити рахунок за світло у відділеннях "Нової пошти": докладна інструкція та нюанси

Як повідомляв Знай.ua, в Україні несподівано подешевшала цибуля, а от томати та яблука додали в ціні: у чому причина