Українців вже не дивують високі ціни на продукти, зокрема й на яйця, вартість яких свого часу досягла космічних висот.

Проте, як виявилося, продавці ще мають чим шокувати, адже днями на Одещині зафіксовано рекордну вартість яєць – 30 грн за штуку. Про це пише agronews.ua.

Фахівці ж відзначають, що останнім часом в Україні знову здорожчали курячі яйця. Таким чином, станом на 20 січня десяток яєць "Квочка" коштує в середньому 74,2 грн, що на 5 коп. перевищує середньомісячну ціну грудня-2022 у 74,15 грн. А яйця "Ясенсвіт" зросли в ціні майже на пів гривні – з 73,7 до 74,15 грн.

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Згідно з даними "Мінфін", в окремих мережах супермаркетів ціни на яйця "Квочка" встановлено на наступному рівні (за десяток): у Novus – 74,19 грн, в Auchan – 74,2 грн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас яйця "Ясенсвіт" у магазинах продають за наступними цінами (за десяток): в Auchan – 74,2 грн, в Novus – 74,19 грн, у Megamarket – 74,3 грн, у Varus – 73,9 грн.

Відповідно й подорожчало упакування яєць "Ясенсвіт" на 18 штук – їхня ціна зросла майже на 4 грн: зі 128,46 грн до 132,15 грн. Ціни в супермаркетах наступні: в Auchan – 132,3 грн, в Novus – 132 грн.

Водночас як відзначає аналітикиня "Українського клубу аграрного бізнесу" Світлана Литвин, після закінчення зимових свят попит на цей товар має впасти, що призведе до падіння й ціни.

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро