В Україні триває широкомасштабна війна, яке вже триває 11 місяців. Через зруйновану інфраструктуру російською федерацією, а також постійні обстріли, що привели до руйнування енергетичних об'єктів, в Україні росте інфляція.

На думку фахівців, вона може сягнути навіть вищої відмітки ніж це спрогнозували у Кабміні. розраховуючи з запасом бюджет. А ціни на харчові продукти очікувано можуть підвищитися на 7-10 та 12%. Про це розповів у ефірі телемарафону член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

Продукти, фото: Знай.ua
Продукти, фото: Знай.ua

Та продукція, яка вимагає значних енергоресурсів для обробки може прибавити в ціні на 12 %.

Продукти харчування, які при переробленні вимагають багато енергоносіїв, можуть дорожчати на 7-10-12%, - сказав він.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Соломчук також додав, що враховуючи те, що Україна — сільськогосподарська країна, мільйони домогосподарств вирощують власну продукцію. Тому сіни можуть коливатися.

Коли свіжа продукція з травня з'являється на полицях магазинів і базарів, то ціни падають і стабілізуються. Те саме, пояснив Соломчук, стосується м'яса, яке подорожчало на новорічні свята через збільшення попиту.

У лютому м’ясо стабілізується, і зростати ціна на нього точно не має, - прогнозує депутат.

Нагадаємо, ми писали, що крупа - зірка сезону: супермаркети поділилися цінами на пшоно, рис та гречку.

Як повідомляв "Знай.ua" молоко 319 гривень, а яйця по 81: вартість мінімального продуктового кошика показали українцям.

Також "Знай.ua" інформував, що супермаркети підняли ціни на буряк та капусту.