Курячі яйця щоразу дивують своїми цінами. Українцям довелося пережити період коли вартість цього товару зросла до захмарних висот. І от після того, як яйця стали більш доступними, продавці знову змінили цінники на них.

Курячі яйця в Україні знову здорожчали. Станом на 20 січня десяток яєць "Квочка" коштує в середньому 74,2 грн, що на 5 коп. перевищує середньомісячну ціну грудня-2022 у 74,15 грн. Водночас яйця "Ясенсвіт" зросли в ціні майже на пів гривні – з 73,7 до 74,15 грн.

Такі дані публікує на своєму сайті "Мінфін". Згідно з оприлюдненими даними, в окремих мережах супермаркетів ціни на яйця "Квочка" встановилися на рівні (за десяток): у Novus – 74,19 грн, а в Auchan – 74,2 грн.

Курячі яйця, скріншот: Youtube
Курячі яйця, скріншот: Youtube

Як повідомляє Мінфін, яйця "Ясенсвіт" у магазинах за десяток просять: в Auchan – 74,2 грн, в Novus – 74,19 грн, уMegamarket – 74,3 грн, у Varus – 73,9 грн. Крім того, подорожчало також упакування яєць "Ясенсвіт" на 18 штук – майже на 4 грн: зі 128,46 грн до 132,15 грн. Таким чином ціни в супермаркетах наступні: в Auchan – 132,3 грн, у Novus – 132 грн.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Водночас аналітикиня "Українського клубу аграрного бізнесу" Світлана Литвин прогнозує, що після закінчення зимових свят попит на цей продукт має впасти, а це відповідно призведе до падіння й ціни. Також на стабілізацію їхньої вартості повинне вплинути й поступове збільшення кількості курей-несучок.

Курячі яйця. Фото: скриншот youtube
Курячі яйця. Фото: скриншот youtube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро