Ми вже розповідали нашим читачам, що в Україні готуються до старту роботи накопичувальної пенсійної системи. Обіцяють, що систему запустять по закінченню війни. Завдяки таким змінам українці зможуть отримувати більше, проте лише ті громадяни, які продовжують працювати.

За словами профільних фахівців, головний момент при розробці даної системи – збереження накопичень, які робитимуть українці.

Про це стало відомо завдяки заявам заступника міністра соцполітики Дарія Марчака в ефірі телемарафону.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Очікується, що накопичення будуть зберігати завдяки інвестиціям та посиленому контролю за пенсійними фондами.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Немає єдиного універсального інструменту, як забезпечити збереження накопичень. Але ми розуміємо, що є комплекс інструментів, на які слід покладатися, щоб забезпечити захист інвестицій від інфляції", - заявила Марчак.

За її словами, йдеться про комбінацію інвестиційних інструментів для того, щоб це були помірні ризики та максимально можлива при цьому дохідність вкладів.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

З іншого боку, це також питання убезпечити громадян від будь-яких маніпуляцій, махінацій з грошима.

"Значна частина реформи спрямована саме на те, щоб забезпечити якісний нагляд, перевірку інформації та дій усіх залучених до неї учасників. Зокрема, йдеться про посилену відповідальність керівництва кожної пенсійної установи, яка буде допущена до здійснення угод. Це дозволить мінімізувати будь-які ризики шахрайства та некомпетентного управління", - зазначила Марчак.

У Кабінеті міністрів зараз розглядають, зокрема, і способи фінансування таких відрахувань.

Нагадаємо, чи будуть пенсії як у ЄС? Чому українці на заслуженому відпочинку не можуть отримувати понад 100 євро.

Раніше повідомлялося, що виплату пенсій на карту можуть зупинити: хто з пенсіонерів у зоні ризику.

Також, настав час оформлятися: в Україні запрацювали нові правила щодо виплати пільг на комуналку.