Для наших читачів, які під час походу в магазин за продуктами уважно спостерігають, що відбувається з цінами на важливі продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів оновили ціни на гречану крупу, цукор та олію.

Якщо судити за середніми цінами, то гречка та цукор подешевшали, а от соняшникова олія навпаки подорожчала.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Згідно із відкритими даними, станом на 20 січня гречку в середньому можна придбати за 68,73 грн/кг. А ось ще минулого місяця цінник на неї було зафіксовано на рівні 73,85 грн/кг. На полицях супермаркету "Ашан" вона продається за ціною 56,40 грн/кг, а от "Варус" за неї доведеться віддати 89,90 грн/кг. Ціни дуже різні та залежать від конкретного магазину.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Тепер розберемося із солодким продуктом, без якого важко уявити всю кондитерську сферу. На полицях магазинів цукор порівняно з минулим місяцем подешевшав на 56 копійок, склавши 33,77 грн/кг. Практично у всіх популярних супермаркетах ціни однакові – на рівні 33-34 гривні за кіло.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

А ось соняшникова олія торгової марки "Щедрий Дар" рафінована додала в ціні з 65,85 до 66,79 грн за 850 мл. Марка "Олейна" подорожчала на 9 копійок – 62,47 грн. за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Нагадаємо, забудьте про молоко і воду: на чому ще можна варити крупи – несподівані альтернативи.

Раніше повідомлялося, м'ясо буде, але не у всіх: в Україні стрімко дешевшає курятина, а яловичина дорожчає.

Також, на які продукти та послуги злетять ціни у 2023 році: експерти про темп інфляції.