Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на м'ясні продукти, є дуже важливі новини. Справа в тому, що на українських ринках та в супермаркетах змінилися ціни на куряче м'ясо та на яловичину. Цікаво, що курка після новорічних свят навіть трохи встигла впасти в ціні.

Проте ринок не відхиляється від уже традиційної волатильності, деякі продукти стали дешевшими, а деякі подорожчали.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin.

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Згідно з відкритими даними, цієї зими з грудня по січень у ціні впали курячі гомілки - з 71,53 грн/кг до 69,95 грн/кг у середньому по супермаркетах. А ось філе та стегна подорожчали: із 133,69 грн/кг до 139,93 грн/кг та з 93,33 грн/кг до 100,95 грн. відповідно.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ціни на курятину, скріншот: Minfin
Ціни на курятину, скріншот: Minfin

З яловичини знизилася ціна тільки на ребра – з 144,48 грн/кг до 142,48 грн/кг, а гуляш навпаки збільшився з 237,22 грн/кг до 243,98 грн/кг.

Ціни на яловичину, скріншот: Minfin
Ціни на яловичину, скріншот: Minfin

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що серед шести позицій різного ґатунку м'яса, невеликий спад ціни в порівнянні з груднем 2022 року демонструє "шашлик свинячий" та "свинина підочеревина".

Інші сорти — менше чи більше — подорожчали. Свиняча грудинка, яку в грудні можна було купити за 169,12 грн., тепер коштує 177,08 грн.

Нагадаємо, на які продукти та послуги злетять ціни у 2023 році: експерти про темп інфляції.

Раніше повідомлялося, 160-200 гривень: українцям пояснили, чому свинина стала "золотою".

Також, переходимо на каші: рис та гречка стали доступнішими для українців.