Чимало наших читачів знають, що в Україні виплати, які отримують пенсіонери в рази нижчі, ніж у Європейському Союзі. Багато економічних і соціальних фахівців упевнені, що зараз настав час, коли потрібно міняти саму модель пенсійної системи. Іншими словами, повністю переглядати всі суми та процес їх формування.

Якщо вірити Пенсійному фонду, то у нас у країні середня пенсія у 2022 році – приблизно 4600 гривень. А ось фактично – це 110 євро.

Про це стало відомо завдяки заяві екс-заступника міністра соцполітики з питань європейської інтеграції Тетяна Сальникова для журналістів одного з телеканалів.

Оформлення, фото: Instagram
Оформлення, фото: Instagram

За словами Сальникової, в Україні потрібно терміново впроваджувати накопичувальний рівень пенсійної системи, оскільки демографія в країні не дозволяє функціонувати солідарній пенсійній системі.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"У нас великі демографічні проблеми. Ще у 2003 році було ясно, що реформа потрібна. Якщо у нас сьогодні 10 млн 700 тис. пенсіонерів, то рівно стільки ж у нас і застрахованих осіб, за яких платять ЄСВ. З них 8,5 млн - наймані працівники, інші - ФОПи або люди, за яких держава платить ЄСВ. У нас уже працюючих менше пенсіонерів. За таких умов або треба половину зарплати забирати, щоб платити пенсії, або щось інше. Тому і виникає потреба накопичувального рівня. треба робити сьогодні. Все одно солідарна система фінансується за рахунок дотацій ПФУ", - заявила Тетяна Сальникова.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

За її словами, демографія в країні й раніше не дозволяла створити базу для стійкої солідарної системи, а війна посилила ці проблеми, тому що в Україні гинуть люди працездатного віку, а також країні загрожує криза народжуваності.

Нагадаємо, частина українців не може оформити субсидії у 2023 році: чому відмовляють у допомозі.

Раніше повідомлялося, у "Новій пошті" пояснили, як правильно відправляти крихкі посилки: що потрібно знати українцям.

Також, готуємо лопухи? У Європі злетіли ціни на туалетний папір - скоро подорожчання дістанеться України.