Пенсіонери в Україні далеко не завжди можуть дотерпіти до 60 років, щоби піти на заслужений відпочинок. На щастя, є варіанти, коли громадяни України можуть отримати дострокову пенсію – у 54 роки. Тим не менш, є умова, що таким варіантом можуть скористатися лише ті, хто постійно проживав або працював у зоні гарантованого добровільного відселення третьої категорії ЧАЕС.

Про це стало відомо завдяки відповіді експертів від одного із українських видань із соціальною тематикою.

Оформлення, фото: Instagram
Оформлення, фото: Instagram

Читач, який планує найближчим часом вийти на пенсію, запитав: "Скільки років (безперервно чи сумарно) потрібно прожити у зоні гарантованого добровільного відселення 3 категорії ЧАЕС, щоб піти на пенсію після досягнення 54 років?".

За відповіддю експертів зрозуміло, що мають право на достроковий вихід на пенсію ті, хто постійно проживав або працював у зоні гарантованого добровільного відселення не менше трьох років станом на 1 січня 1993 року.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Ще є інформація, що є різні умови для мешканців там з моменту аварії на ЧАЕС до 31 липня 1986 року. Для них умовою, що дозволяє достроково вийти на пенсію, є не менше ніж 6 років проживання або роботи в зоні гарантованого добровільного відселення. А для тих, хто там проживав після 31 липня 1986 року, – 2 роки проживання або роботи в цій зоні.

Нагадаємо, як перевести пенсію з "Укрпошти" на банківську картку: інструкція для пенсіонерів.

Раніше повідомлялося, чи загрожує Україні дефіцит і зростання цін на пальне: експерти дали прогноз на 2023 рік.

Також, як пенсійна реформа вдарила по українцям: "Ішла на пенсію із 25-річним стажем".