Наші читачі вже знають, що в Україні на період дії військового стану уряд "заморозив" ціни на комунальні тарифи. Іншими словами, поки триває війна, ніхто з постачальників не має права підвищувати ціни на світло, газ, опалення та воду. Проте в Україні з'явився парадокс – тарифи підвищувати не можна, але вони ростуть.

Про це свідчу дані Держстату, показники порівнювали за період із грудня 2021 року по грудень 2022 року.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Українці встигли відчути подорожчання комунальних послуг під час воєнного стану. Зросла вартість утримання та ремонту житла майже на 25%.

Українці стали платити більше за житлово-комунальні послуги: наприклад, за прибирання сміття цей тариф на рік збільшився на 15,3%. Те саме стосується і каналізації: ця послуга зросла у ціні на 14,9%. За водопостачання наразі платять більше на 12%.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Комунальники, Харків. Фото: ХС•Харків
Комунальники, Харків. Фото: ХС•Харків

Дещо подорожчав тариф і на гарячу воду — ціна зросла на 0,2%. А от за природний газ українці почали платити на 0,3% менше. У той же час управління багатоквартирними будинками стало дорожчим на 3,2%.

Також нашим читачам радимо уточнити, що у випадку, якщо постачальники на деякий час відключали опалення та гарячу воду через відключення електрики або ракетного обстрілу російських окупантів, то житловим домогосподарствам повинні перерахувати суми в платіжках за дані комунальні послуги.

Нагадаємо, українцям роздають безкоштовні енергозберігаючі лампочки, як отримати 5 штук.

Раніше повідомлялося, "Що ви творите?": платіжки за газ для українців погладшали майже на 50%.

Також, останні копійки не заберуть: українцям перерахують суми в платіжках за опалення та світло.