У програму «Доступні ліки» включили вже 231 препарат для профілактики інфарктів та інсультів. Інструкція для тих, хто хоче стати її частиною.

Про це інформують у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

Справа в тому, що в Україні існує спеціальна програма доступних ліків для лікування серцево-судинних захворювань, профілактики інфарктів та інстультів. До їх переліку входить одразу 231 препарат.

Для того щоб почати їх отримувати безкоштовно або незначною доплатою, потрібно зробити кілька нетрудомістких кроків.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Спочатку звертаєтеся до свого лікаря. У період воєнного стану це може бути будь-який фахівець, який має підписаний спеціальний договір. Декларація при цьому зовсім не є обов'язковою.

Лікар зобов'язаний виписати електронний або паперовий рецепт після огляду та діагнозу. У рецепті лікар вказує міжнародну назву препарату.

Прийом ліків, фото kuban24
Прийом ліків, фото kuban24

З ним можна звертатися до будь-якої аптеки, незалежно від місця реєстрації, та головна умова - наявність договору з НСЗУ, і дізнатися її можна за наклейкою спеціальною з написом "Доступні ліки".

Головне пам'ятати, що термін дії рецепту становить близько місяця з першого дня виписування. Фармацевту показуєте рецепт, і він починає пропонувати вам препарати, які містять дієву речовину.

Також співробітник аптеки зобов'язаний проінформувати, який препарат повністю безкоштовний, а за який вам доведеться ще трохи заплатити.

Аптека, фото: ukrinform
Аптека, фото: ukrinform

Нагадаємо, що "Укрпошта" знизила тарифи до 45%: нові ціни за доставку та для кого вони передбачені

Раніше повідомлялося, що ні копійки за душею: три чоловічі імені, приречені зробити своїх володарів голодранцем

Також, якщо побачили таку мітку – ваше житло в небезпеці: що залишають злодії біля квартири перед пограбуванням