В Україні встановили мінімальну зарплату, яка гарантовано виплачуватиметься лікарям та медсестрам у 2023 році. Але тут є один нюанс – гроші зможуть отримати лише ті, хто попрацював певну кількість днів на тиждень.

Постанова Кабміну за 13 січня передбачає те, що медики, які працюють повний робочий день, не можуть отримувати плату нижче за встановлену. Ось які суми обіцяють виплачувати:

  • лікарі та фармацевти – 20 000 гривень;
  • медсестри та спеціалісти з реабілітації – 13 500 гривень.

Лікарі, фото: vechirniy.kyiv.ua
Лікарі, фото: vechirniy.kyiv.ua

Умова проста – медичний працівник повинен працювати повний робочий день 5 днів на тиждень, і тоді може сміливо розраховувати на вказану зарплату.

При цьому лікарі первинної медичної допомоги та медсестри, які працюють з ними, мають право на таку виплату, якщо у них є мінімум 70% від оптимальної кількості декларацій з пацієнтами.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Лікарі в Україні, фото dengi
Лікарі в Україні, фото dengi

Та й на цьому не все. Українцям виплачуватимуть таку зарплату, лише якщо вони працюють у медустановах, які мають договори з НСЗУ щодо Програми агарантій.

Глава МОЗ Віктор Ляшко підкреслив, що лікарі отримають не лише зарплатний мінімум, це також можуть бути різні надбавки та доплати, встановлені керівництвом.

Скрін, Facebook Віктор Ляшко
Скрін, Facebook Віктор Ляшко

Нагадаємо, виплати по вагітністі та пологах: у Мінсоцполітики розповіли українкам про зміни

Раніше ми писали, мінімальна пенсія в Україні: як у 2023 році зміняться виплати і хто не зможе піти на заслужений відпочинок

Як повідомляв Знай.ua, українці все ще можуть отримати виплати від ООН