Українці могли помітити, що після новорічних свят уже ближче до екватора січня ціни на основні продукти харчування в країні змінилися. Найголовніше – відсутні різкі подорожчання. Так, відомі українські мережі супермаркетів оновили ціни на борошно, гречану крупу та сіль.

Багато наших читачів пам'ятають, що з травня по серпень 2022 року в Україні проявився дефіцит харчової солі, тоді ціни зросли на деякі марки спеції практично на 200%. Зараз сіль можна знайти в будь-якому гастрономі, як вітчизняних виробників, так і імпортні позиції.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Ціни на гречану крупу

В Україні почала знижуватись ціні на гречку зі стартом збирання врожаю. З середнього рівня цін на 100 гривень за кілограм на початку осені до грудня ціна знизилася до 73,85 грн./кг, а в січні склала 72,07 грн./кг.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Ціни на борошно

Борошно з грудня до січня трохи подорожчало. Середня ціна за місяць зросла на 11 копійок – з 21,32 грн/кг до 21,43 грн/кг.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Ціни на сіль

Після різкого стрибка влітку вартість кілограма морської харчової солі зупинилася на рівні 32,55 грн./кг і такою залишається на середину січня.

Ціни на сіль, скріншот: Minfin
Ціни на сіль, скріншот: Minfin

Нагадаємо, коли в Україні ціни на продукти підуть на спад, а курс гривні зміцниться: прогноз економіста.

Раніше повідомлялося, роботи більше, ніж до війни: як змінився ринок праці та які вакансії пропонують українцям.

Також, водіїв порадували темпи зниження цін на автогаз: вже помітно дешевше, ніж було.