Для наших читачів, які уважно стежать за нарахуванням субсидій, є важлива інформація. Так, представники Пенсійного фонду України розповіли, хто із громадян має право отримати матеріальну допомогу для сплати комуналки за понаднормову площу житла.

Про це детально розповіли у прес-службі Пенсійного фонду України.

Законодавство визначає категорії громадян, яким можуть призначити субсидію на понаднормову житлоплощу. До таких категорій належать громадяни, які втратили працездатність та проживають поодинці.

Оформлення, фото: Instagram
Оформлення, фото: Instagram

Більш детально, хто саме належить до цієї категорії:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

- пенсіонери, які отримують пенсію за віком, у зв'язку з втратою годувальника або за інвалідністю, а також ті, хто досяг пенсійного віку і отримують пенсію за вислугою років;

- громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особи, яка не має права на пенсію, та особи з інвалідністю;

- люди, які отримують державну соціальну допомогу особи з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;

- громадяни, які отримують тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючим, які досягли загального пенсійного віку, але не отримали права на пенсійну виплату;

- Особи, які не досягли повноліття.

Таким чином, щоб використати право на субсидію, необхідно довести свою приналежність до однієї з певних пільгових категорій у декларації.

Оформлення, фото: Instagram
Оформлення, фото: Instagram

"Підстава: постанова Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", - повідомляють у Пенсійному фонді.

Нагадаємо, що більше 2000 грн на руки: нова грошова допомога, як отримати.

Раніше повідомлялося, власникам авто в новому році доведеться заплатити ще 25 тисяч податку: кого торкнеться насамперед.

Також, оформлення субсидії для переселенців: які документи потрібно зібрати і куди звертатися.