Українські юристи вирішили розповісти у деталях водіям та власникам транспортних засобів, у яких випадках згідно із законом, автомобіль можуть вилучити зі стоянки без відома господаря. Важливо розуміти, що евакуація авто на штрафмайданчик за неправильне паркування не вважається.

За інформацією юристів, є лише три ситуації, за яких авто можуть забрати без власника. Дві з них пов'язані з фінансовими питаннями. Наприклад, "ластівку" можуть вилучити судові пристави. У такому разі пристав прибуває на місце, завантажує авто на евакуатор та перенаправляє на стоянку.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Евакуатор, скріншот з відео
Евакуатор, скріншот з відео

Тепер другий варіант вилучення авто через гроші – транспортний засіб є запорукою у банку. Подібну міру часто застосовують лізингові компанії у разі припинення платежів.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Кредитний договір передбачає певні зобов'язання, зокрема й заставу. Якщо машина перебуває у заставі в банку, може на законних підставах вилучити її за неоплаті кредиту.

Евакуатор, фото: скріншот з відео
Евакуатор, фото: скріншот з відео

А тепер про міську чи "муніципальну" владу, вони можуть забрати розукомплектований автомобіль. Однак для цього потрібне рішення спеціальної комісії.

Розбите скло або зняті колеса не є підставою для евакуації. Зазвичай, власника сповіщають за кілька місяців, але якщо власник невідомий, машину можуть забрати на спецстоянку для зберігання.

Нагадаємо, поради водіям, що збережуть гроші у гаманці на бензин: головні помилки зимової їзди.

Раніше повідомлялося, чи думали, що про вас забули? Водіям "євроблях" нагадали про штраф та конфіскацію.

Також, вилучення авто на потреби армії: адвокат розповів українцям, як максимально захистити особистий транспорт.