Для наших читачів, які за ці холодні тижні встигли скучити за вітамінами, є дуже важливі новини. Є інформація, що на українському ринку від початку 2023 року є динаміка зростання цін на яблука. Насамперед експерти пов'язують подорожчання з тим, що розпочалася активна закупівля фрукта різними категоріями покупців – від простих відвідувачів супермаркету до цілих заводів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації агропорталу "EastFruit".

Серед гравців ринку є загальна думка, якщо ще перед святами попит на місцеві яблука був відносно невисоким, то сьогодні високу зацікавленість у закупівлі даної продукції виявляють покупці практично всіх категорій.

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

Однак, на жаль, пропозиція яблука високої якості на ринку є досить обмеженою, що також сприяє зростанню цін на цю продукцію.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Багато садівників на даний момент пропонують до продажу в основному продукцію, якість якої почала погіршуватися внаслідок тривалого зберігання. Водночас якісне яблуко вони планують продавати не раніше за початок весни.

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

Важливо також розповісти, що через нестабільність на валютному ринку ціна на імпортне яблуко також помітно зросла, що надає додаткову підтримку ціновому зростанню на ці фрукти з місцевих господарств.

Нагадаємо, популярна крупа зросла в ціні: вже понад 78 гривень.

Раніше повідомлялося, на що слід звертати увагу при купівлі молочної продукції.

Також, чи варто українцям боятися дефіциту та подорожчання хліба у 2023 році: що впливає на ситуацію.