Стартував 2023 рік, який обіцяє українцям чергові складнощі. У січні прогнозують раптове зростання цін на деякі продукти харчування, які є дуже популярними серед споживачів, і не тільки.

Йдеться про овочі борщового набору, хлібобулочні вироби, молочко, курячі яйця та м'ясо. Загалом ці продукти подорожчають приблизно на 25-30%, за прогнозом аналітика компанії Esperio Олександра Болтяна.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Українці в повному обсязі не відчують такого стрибка цін, бо його розбавлять ЖКГ, послуги та непродовольчі товари. Також можуть подорожчати транспортні перевезення, а ось різні кав'ярні, салони краси, клініки та намагатимусь утримувати свої прайси, щоб не втратити клієнтів.

Причина подорожчання вже багатьом відома - вимушені витрати на генератори і так далі, а це дуже сильно відбивається на остаточній споживчій ціні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube

Сильного зростання цін на бензин чекати не варто, можуть бути невеликі коливання, але це через підвищений та стабільний попит. А ось з альтернативними джерелами енергії - генераторами, свічками, портативними батареями - все інакше, бізнес помітить зацікавленість покупця і підніме ціни.

Нагадаємо, які продукти українці купують про запас і на що орієнтуються при виборі магазину

Раніше ми писали про те, що "Нова пошта" суттєво підвищила тарифи за доставку, українці обурені: у компанії назвали причину

Як повідомляв Знай.ua, чи зможуть українці пережити залишок опалювального сезону 2023: які є запаси ресурсів