Стало відомо про те, яку молочну продукцію обирають українські споживачі насамперед. На що слід звертати увагу ще до здійснення оплати.

Про це повідомив директор із розвитку нових продуктів компанії Kantar Максим Єжов під час конференції "Молочний бізнес-2022". Він озвучив результати проведеного спеціально напередодні дослідження

Справа в тому, що близько 27% споживачів купують зараз молочну продукцію так само, як і до війни. Однак тепер питання полягає в тому, щоб вибрати найдешевший супермаркет, а також відмовляються від певних категорій товарів.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

11% з опитаних споживачів почали замінювати звичні продукти дешевшими аналогами з цієї ж категорії, оскільки ціни справді сильно піднялися за останній рік, і виною тому війна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Фактори, що впливають на вибір зараз, - ціна, якість, дата виробництва, натуральність і виробник. До речі, категорія "виробник" ніколи не займала цю позицію до війни. Серед ключових змін - дата виробництва та термін виробництва втратили важливість", - розповідає Кирило. Єжов.

Популярне молоко, фото: вільне джерело
Популярне молоко, фото: вільне джерело

Якщо зважати на торгові марки, яким українці довіряють сьогодні найсильніше, то це "Яготинське", "Ферма", а також "Галичина". Їх завжди на прилавках найменше, а отже це має попит.

Варто зазначити, що порівняно з груднем 2022 року Новий рік приніс українцям подорожчання цієї продукції одразу на кілька гривень. Середня вартість наразі на рівні 38,97-40,16 гривень.

Ціни на молоко, скріншот: Мінфін
Ціни на молоко, скріншот: Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни з кожним днем ​​лише вищі: на скільки подорожчали цибуля, часник та перець в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, ціни кусаються: на які овочі в українських супермаркетах можна хіба що дивитись .

Крім того, ми писали, супермаркети встановили нові цінники на рис та макарони: що подорожчало, а що стало доступніше.