Перед початком Нового року, наприкінці грудня встигли змінитись у ціні ряд продуктів, які українці споживають практично щодня – каву, цукор та молоко високої жирності.

Якщо порівнювати з листопадом місяцем, то ці продукти подешевшали. Про це пишуть у виданні "Хвиля", посилаючись на дані моніторингу цін від порталу "Мінфін".

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Минулого місяця упаковка розчинної кави вагою 120 грам коштувала в середньому 144,68 грн., а наприкінці грудня ціна складає 142,26 грн.

Ціни на каву, дані Мінфін
Ціни на каву, дані Мінфін

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Цукор теж трохи впав у ціні у грудні. Ще в листопаді кілограм великих торгових мереж пропонували за 34,41 грн., а наприкінці місяця вартість почала знижуватися і станом на 30 грудня становила 34,17 грн.

Ціни на цукор, дані Мінфін
Ціни на цукор, дані Мінфін

У грудні порівняно з листопадом знизилася ціна на молоко жирністю 2,6% - з 37,11 грн. до 36,45 грн. за 900мл. А ось молоко 1% навпаки подорожчало – лише за місяць ціна зросла з 36,53 грн. до 38,32 грн. за 900мл.

Ціни на молоко, дані Мінфін
Ціни на молоко, дані Мінфін

Варто зазначити, що експерти вже склали прогнози щодо цін на продукти і до списку лідерів подорожчання увійшли молочні продукти. Ціни на них зростуть через регулярні відключення світла по всій країні.

Раніше ми писали про те, що дефіцит бензину у 2023 році: українців попередили про складний початок року, але не як улітку

Як повідомляв Знай.ua, чому яйця потрібно їсти щодня: дослідники дійшли несподіваного висновку

Також портал Знай.ua писав, як сир у маслі кататися будемо ? А ціни на ці продукти вже "проїхалися" гаманцями українців