В Україні є категорія пенсіонерів, які мають право на отримання доплати у розмірі 10% прожиткового мінімуму. Про це повідомляє інформаційний портал "На пенсії".

У грудні минулого року частини пенсіонерів перерахували виплати, для когось із них розмір надбавки становив 600 гривень, а для інших лічені гривні. Це підвищення було пов'язане із збільшенням прожиткового мінімуму. Також перерахували виплати донорам, які щомісяця одержують надбавку 10% від прожиткового мінімуму.

Пенсіонерка, скріншот з відео
Пенсіонерка, скріншот з відео

Так, доплата для донорів після перерахунку 1 грудня становить 258,90 гривні на місяць. Її додають до основних виплат пенсіонера. Зазначається, що розмір цієї надбавки не зміниться до кінця 2023 року, адже прожитковий мінімум цього року не підвищуватимуть.

Пенсіонери в Україні. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонери в Україні. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

До речі, статус почесного донора в Україні надають людині, яка безкоштовно здала 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимальних допустимих доз плазми крові. Але для отримання надбавки цього недостатньо. Ще потрібно подати до Пенсійного фонду заяву та документи про нагородження нагрудним знаком "Почесний донор України".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.

Також наш портал інформував плюс 500 гривень до кожної пенсії: кому з українців може розраховувати на щомісячну доплату.

Крім того, ми писали, 2023 року українці отримуватимуть нову грошову допомогу: хто і на яку суму може розраховувати.