В Україні з 1 січня тарифи на газ залишилися на колишніх показниках, проте платіжки за доставку блакитного палива облгази зараз переглядають. Ось яка ситуація – тарифи залишаються "замороженими", але обсяги, на які нараховують платіж, громадянам перерахують уже цього місяця.

Відомо, що сума абонплати за газ розраховується, виходячи зі споживання за минулий рік. Весь витрачений газ у кубометрах множать на тариф облгазу та ділять на 12 місяців. Береться проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Кухня, газ, фото: Знай.ua
Кухня, газ, фото: Знай.ua

Кожен облгаз має свій тариф. Він залежить і від довжини труб, і від зарплат для підприємства, і від супутніх витрат. Сума кубів газу, спожитого протягом року, множиться на тариф на доставку. Отримана сума поділяється на 12 рівних платежів, що сплачуються щомісяця протягом року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Таким чином, до 1 січня українці платили за доставку газу, виходячи з обсягів споживання з 1 жовтня 2020 року до 30 вересня 2021 року. А з 1 січня набігатимуть платежі з розрахунку того газу, який було спожито з жовтня 2021 року до кінця вересня 2022 року. Залежно від обсягу витраченого газу суми у платіжках споживачів, одержаних у січні, зростуть.

Нагадаємо, "Хочеш грошей? Давай шоколадку": пенсіонерам у "Ощадбанку" влаштували аукціон, українці просять зупинити свавілля.

Раніше повідомлялося, заплатять менше: кому з українців перерахують платіжки за опалення, воду та світло.

Також, пільгова ціна на газ: хто з українців платитиме менше ніж 7,96 грн за куб.