Для наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що всім водіям нагадали, що під час керування на території України заборонено користуватися мобільним телефоном. Порушникам цього правила загрожує значний штраф.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню Патрульної поліції Києва у мережі Telegram.

Публікація Патрульної поліції Києва, скріншот: Telegram
Публікація Патрульної поліції Києва, скріншот: Telegram

Під час руху заборонено користуватись мобільним телефоном, тримаючи його в руках. Це зазначено у статті 122 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Штраф за порушення становить 510 гривень. Якщо водієві потрібно терміново зателефонувати або написати, слід зупинитися в дозволеному місці або користуватися гарнітурою.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

"Відповідальність за це правопорушення передбачена ст. 122 (Порушення правил дорожнього руху) КУпАП у вигляді штрафу - 510 гривень. Рекомендується зупинитися у дозволеному місці у разі важливих дзвінків. Якщо це неможливо, використовуйте спеціальну гарнітуру.", - розповіли українські копи.

Варто також розповісти нашим читачам, що для українських водіїв підняли вартість першої реєстрації легкових автомобілів. Ці зміни проведені у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. У МВС наголосили, що розмір податку залежить від прожиткового мінімуму, який зараз становить 2684 гривні, що на 203 гривні більше, ніж було у 2022 році.

Нагадаємо, нові збори для водіїв: за що нові автолюбителі платитимуть більше у новому році.

Раніше повідомлялося, генератори, інвертори, маршрутизатори: які товари можуть подешевшати через зміну законодавства.

Також, вартість реєстрації автомобілів: скільки доведеться платити у 2023 році.