З січня нового року в Україні перестали нараховувати автоматично соціальні виплати, проте деяку допомогу все ж будуть нараховувати автоматично.

В Мінсоцполітики пояснюють, що нарахування по-новому необхідні, щоб допомога надходила адресно, адже з настанням воєнного часу в українців відбулося багато змін. З ініціативи Мінсоцполітики уряд ухвалив постанову "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 6 жовтня 2021 р. № 1040 та від 7 березня 2022 р. № 214".

Соціальна допомога. Фото: Youtube
Соціальна допомога. Фото: Youtube

Проте в Уряді зазначають, що автоматичне нарахування соціальних виплат продовжуватимуть тим, дія яких закінчилася під час воєнного стану. Це стосується, зокрема, людей та дітей з інвалідністю, а також дітей, позбавлених батьківського піклування.

Ухвалена постанова забезпечить зручність для тих громадян, які об’єктивно мають право на автоматичне продовження виплат. Вона також дозволить забезпечити надання допомоги тим, хто її справді потребує, – зазначила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Соціальна допомога. Фото: Youtube
Соціальна допомога. Фото: Youtube

Таким чином, з 1 січня будуть автоматично продовжені такі соціальні виплати та допомоги:

  • на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування,
  • на дітей, хворих на тяжкі захворювання,
  • на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів,
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю,
  • особам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю I та II внаслідок психічного розладу
  • особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

Нагадаємо, ми писали, що заплатять менше: кому з українців перерахують платіжки за опалення, воду та світло.

Як повідомляв "Знай.ua" "загроза фізичного насильства", клієнтам "ПриватБанку" вирішили не віддавати гроші, починають із хамства.

Також "Знай.ua" інформував, чи зміниться процедура нарахування допомоги для ВПО у 2023 році: дати, суми та подання заявки.