Починаючи з 1 січня цього року, значно змінилася робота обмінних пунктів в Україні. Навіщо тепер варто бути готовим громадянам.

Про це повідомляє Державна податкова служба України.

Справа в тому, що з першого дня 2023 року тепер передбачено сплату авансових вкладень з податків на прибуток за кожен пункт обміну іноземної валюти, який внесено до Реєстру пунктів обміну іноземної валюти.

Обмін валют, скріншот: YouTube
Обмін валют, скріншот: YouTube

Все через новий закон України, ухвалений 3 листопада 2022 року "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України про особливості оподаткування діяльності з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Починаючи з 1 січня цього року передбачається сплата авансових внесків з податку на прибуток за кожен пункт обміну, і внесений до Реєстру пунктів обміну іноземної валюти у розмірі трьох МЗП за кожен пункт обміну, що розташований у населеному пункті з кількістю жителів від 50 тисяч осіб. Також однієї МЗП за кожен пункт обміну, який розташований в інших населених пунктах, або за її межами.

Обмін валют, фото знай.uа
Обмін валют, фото знай.uа

Протягом 2023 року платники податку сплачуватимуть такі авансові внески з урахуванням таких особливостей:

  • З 1 січня 2023 року до 30 червня 2023 року – із застосуванням коефіцієнта 0,33;
  • З 1 липня 2023 року до 31 грудня 2023 року – із застосуванням коефіцієнта 0,66.

Обмін валют, фото знай.иа
Обмін валют, фото знай.иа

Нагадаємо, що українці здивувалися акції від Lanet: купи для всіх, ніхто й не подякує

Раніше повідомлялося, що Київстар закликав українців поділитися генератором із компанією

Також, Vodafone виправдали стрімке зростання цін на тарифи у блекаут.