В України хочуть змінити умови оподаткування пунктів обміну валют та зобов'язати платити податки наперед

Обмін валют, фото знай.uа
Обмін валют, фото знай.uа

Про це розповів голова Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму ТГ-каналі.

Зокрема проєктом закону 7675, який вже схвалено профільним комітетом, який він очолює, пропонується ввести авансовий платіж податку для пунктів обміну валют, кий складає три мінімальні заробітної плати. Станом на кінець серпня початок вересня - це 19,5 тис. грн.

"Вдячний Комітету за підтримку мого законопроєкту N7655 про фіксовані авансові внески з податку на прибуток з кожного пункту обміну валюти. З майже 4000-a обмінників у мирному 2021-у році галузь сплатила аж 7 млн грн.податків. Це при тому, що за розрахунками Нацбанку один обмінний пункт заробляє в середньому щонайменше 80000 грн. щомісяця доходу.", - пише він у повідомленні.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зокрема. на його думку, детінізація та повна сплата податків з доходів, особливо у війну є обов’язковою передумовою майбутньої Перемоги.

Як відомо, з метою забезпечення життєдіяльності органів державної влади та критичної інфраструктури, НБУ раніше прийняв рішення вести низку обмежень та відмовитись від ринкового регулювання курсу валют. Зараз ці обмеження знімаються та НБУ повернувся о вільного курсу.

Нагадаємо, звільнення від мобілізації: названо категорію осіб, яка може отримати відстрочку від призову на військову службу

Як повідомляв "Знай.ua", українці взяли прямий курс до перемоги над осатанілими військами росії: "Закопувати у два ряди й трамбувати"

Також "Знай.ua" писав, хто насправді закриває небо над Україною: "Крилата ракета не досягне цілі та нікого не вб'є"