Величезний попит на тепличні огірочки перед новорічними святами та різке скорочення пропозиції цього овочу штовхають реалізаторів на неприємні для покупців дії. Огірки піднімаються у ціні.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітиків порталу EastFruit, а також відкритій статистиці Minfin.

Продаж огірків. Фото: скрін youtube
Продаж огірків. Фото: скрін youtube

Лише з початку цього тижня відпускні ціни на імпортні огірки на українському ринку зросли в середньому на 10%. Сьогодні продавці готові відвантажувати якісний огірок за 55–65 грн/кг.

Такий ціновий тренд трейдери пов'язують одразу з кількома факторами. Насамперед зростання цін спровоковане подорожчанням огірка у Туреччині, яка на даний момент виступає фактично єдиним постачальником цієї продукції на український ринок.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на огірки, скріншот: Minfin
Ціни на огірки, скріншот: Minfin

Більше того, постачання турецького огірка є досить малооб'ємним і нестабільним, що також впливає на ціни. Зазначимо, сьогодні огірок в Україні пропонується до продажу фактично за тими ж цінами, що й рік тому. Проте продавці зазначають, що зростання цін вкрай негативно впливає на темпи збуту в даному сегменті.

Ще треба додати, що дике зростання цін на продукти харчування не зупиняється з початку року на українському ринку. Найбільше подорожчало м'ясо, овочі та фрукти, бакалія та молочна продукція.

У Держстаті виділили молочний продукт, який користується великою популярністю серед українців і частенько входить до їхнього споживчого кошика - вершкового масла. Середня ціна вершкового масла станом на листопад 2022 року зросла на 1% до 63,67 грн/200 р. А ось у жовтні цей же продукт коштував 63,06 грн/200 г.

Нагадаємо, є можливість "затаритися": українські супермаркети перед святами знизили ціни, що подешевшало найбільше.

Раніше повідомлялося, що в супермаркетах України знизилася ціна на хліб: який купувати вигідніше.

Також, вершкове масло рекордно подорожчало з початку року: які ціни наприкінці грудня.