Ціни на продукти, одяг та розваги невблаганно линуть вгору і ось уже звичайна ковзанка у Києві коштує по 300 гривень, а українці обирають, що їм купити на Новий рік: шпроти чи м'ясо (про червону рибу не йдеться).

Заспокоює лише мараторій на підвищення вартості комуналки, але й тут на нас чекають невеселі новини, адже війна не триватиме вічно. А ось на етап після війни компанії вже підготували підвищення цін. Серед таких і "Нафтогаз".

Нафтогаз, фото: Facebook
Нафтогаз, фото: Facebook

Так, за словами голови "Нафтогазу" Олексія Чернишова, зростання цін буде поступовим і може розтягнутися на роки.

Про це він розповів виданню Forbes.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При цьому він наголосив, що поки що в Україні діє військове положення про підвищення тарифів немає й мови, але коли все закінчиться суми у платіжках українців зростатимуть.

Глава Нафтогазу пояснив, що багато років тарифи на газ в Україні не є ринковими і при цьому не компенсуються цими тарифами і немає дисципліни розрахунків. У зв'язку з цим галузь сильно страждає. Таким чином, коли закінчиться війна, почнеться перехід на ринкові тарифи і цей процес буде поступовим з обов'язковою підтримкою субсидій, що потребують адресної монетизації. За його словами, перехід може тривати від 1 до 3 років.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

При цьому ціна формуватиметься на українському ринку без прив'язки до європейського ринку.

"У нас є власний видобуток, ми не повинні залежати у тарифоутворенні від імпорту", - додав Чернишов.

Нагадаємо, що дайте лічильнику відпочити: найкращі способи знизити споживання світла, їхати в село не потрібно.

Раніше ми повідомляли, що українцям множать суми у платіжках за газ: у "Нафтогазі" дали роз'яснення.