В Україні є категорії громадян, які мають право на отримання субсидії, проте їм у ній можуть цілком законно відмовити. Про це інформує проєкт "Соціалка.ua"

Незважаючи на війну в бюджеті країни, є необхідні кошти, щоб забезпечити житловими субсидіями всіх нужденних. Втім, у деяких випадках в наданні допомоги можуть відмовити.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Так, якщо людина має право на отримання і субсидії, і пільги на оплату житлово-комунальних послуг, то їй доведеться зробити вибір на користь одного із видів допомоги. Справа в тому, що субсидії та пільги на оплату комуналки не можуть надаватися одній людині одночасно. Це передбачено пунктом 13 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого ухвалою Кабміну від 21 жовтня 1995 р. № 848 (зі змінами).

Призначення субсидії, кадр з відео
Призначення субсидії, кадр з відео

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

При цьому навіть у таких випадках є деякі винятки із правил. Так, якщо пільговик фактично не проживає за місцем реєстрації, субсидія може бути призначена. Але розраховувати на цей вид допомоги можна лише після надання відповідних підтверджень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зростатимуть протягом 1-3 років: глава "Нафтогазу" розповів, що буде з тарифами на газ для населення після війни.

Також наш портал інформував, українцям дописують зайві куби у платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.