Чимало українців вже обзавелися власним генератором, щоб бути зі світлом під час відключень. При цьому чимало людей ще тільки замислюється над його покупкою і перед ними постає питання - який вибрати? Існують бензинові, дизельні, інверторні та газові генератори. Чим вони відрізняються, розповіли на youtube-каналі ROZETKA.

Бензиновий генератор

Мають свої переваги та недоліки. Серед переваг відносно невисокий рівень шуму, невелика вартість та відносна легкість у використанні за низьких температур. Головний мінус – кожні 5-8 годин генератору потрібно давати відпочивати хоча б кілька годин. Моторесурс двигуна складає близько 4 тисяч годин.

Генератор, скріншот: YouTube
Генератор, скріншот: YouTube

Дизельний генератор

Одна з головних відмінностей - як паливо використовується дизельне паливо, а чи не бензин. Моторесурс такого генератора може становити близько 40 тисяч годин, можуть працювати тривалий час без перерв та споживати паливо більш економно. Але є мінус - вони набагато гучніші і коштують набагато дорожче. При цьому дизель не любить низьких температур.

Газовий генератор

Підключається до балона, від якого залежить час роботи. Завдяки використанню газу термін експлуатації генератора збільшується у десятки разів. Втім, газ набагато небезпечніший за бензин і дизель.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Інверторний генератор

Якщо потрібна чиста синусоїда, то інверторний генератор ідеально підійде. Інвертор двічі конвертуватиме електронний сигнал зі змінного в постійний і знову в змінний. Яким би нестабільним був вихід альтернатора, інвертор його відфільтрує і вийде 230 вольт і 50 Гц.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

При виборі потужності генератора потрібно скласти потужності, які планується використовувати (наприклад, мікрохвильова піч, холодильник і т.д.). У випадку з котлами та іншою складною технікою слід враховувати і пускову потужність. Наприклад, мікрохвильова піч має умовну номінальну потужність 800 ват, але для її запуску знадобиться вдвічі більше - 1600 ват.

Раніше портал Знай повідомляв, що українці зможуть заробити на генераторі: що говорить закон і чи потрібна ліцензія.

Також наш портал інформував, чи можливо самостійно зробити генератор із двигуна пральної машини: ризик та небезпека.

Крім того, ми писали, не гірше магазинного: як зробити бюджетний павербанк своїми руками, інструкція.