Для наших читачів, які вже дізналися, що у грудні так званий "борщовий набір" подорожчав на 20%, є ще важливі новини. Справа в тому, що є ще один овоч, який значно подорожчав порівняно з минулим роком. Всьому провиною зростання цін на паливо, добрива, складності збору та певний дефіцит.

Про це детально розповів керівник компанії "Агропоступ" Вадим Савюк, пише AgroTime.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

За словами Савюка, закупленого до повномасштабної війни 2т пального вистачило майже до часу збирання. Це лише на його підприємстві, схожа ситуація відбувалася і з іншими фермами по всій країні.

"На наступний сезон ми повинні купувати все за нинішніми цінами: те ж таки насіння, пальне, добрива, засоби захисту. У таких умовах економіка вирощування навіть за нинішньої оптової ціни на моркву на рівні 15-20 грн за кіло не даватиме високих прибутків", – зазначив аграрій.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За його словами, ціна на моркву тримається з багатьох причин, ключова з яких – недостатня кількість товару. Тут зіграли свою роль і агротехніка та погода.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

"Дощі пішли практично перед збиранням, причому такі рясні, що вчасно зібрати моркву ми не змогли. Зазвичай ми закінчуємо збирання 10 листопада, але цього року за весь листопад ми змогли вийти в поле 3-4 рази. Більше того, приблизно пів гектара моркви у нас так і залишилися незібраними", – зазначив він.

Фермер підсумував, що проблеми з урожайністю та збиранням моркви торкнулися не лише його господарства, тож і ціну на цей товар маємо відповідну.

Нагадаємо, безалкогольна "Маргарита" на Новий рік: похмілля не буде, а ось смаковий "бум" забезпечений.

Раніше повідомлялося, ікра чи сало? Нові ціни на улюблені продукти поставили українців перед складним вибором.

Також, у супермаркетах знайшли, що подорожчало більше яєць, гречки та м'яса: борщ дешевим не вийде.