Ціни на овочі в Україні сильно зросли через суттєве скорочення площі посівів через повномасштабну війну. Є надія, що наступного року ситуація покращиться і ціни на овочі стануть нижчими. Такими думками поділився президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник.

Експерт наголосив, що у 2022 році порівняно з минулим роком дуже стрімко зросли ціни на овочі з борщового набору. Особливо відзначилися цибуля та морква, які побили усі цінові рекорди. Це сталося, зокрема через скорочення посівних площ, але вже наступного року фермери мають переорієнтуватися та висадити більше овочів.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Що стосується овочів, я вважаю, що вони стануть дешевшими наступного року, тому що збільшиться їх пропозиція. Йдеться вже про новий урожай. Цієї весни мало підприємств змогли швидко переорієнтуватися та висадити овочі. Наступного року їх буде більше Тарас Баштаннік

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Тарас Баштанник додав, що у 2023 році цінові рекордсмени морква і цибуля також помітно скинуть у ціні, оскільки їхня пропозиція на ринку буде суттєво вищою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, ми писали, новорічні салати влетять у копійчину: супермаркети показали нові ціни на консервовану кукурудзу та зелений горошок.