Для наших читачів, котрі уважно стежать за цифрами у платіжках, з'явилася важлива інформація. Справа в тому, що з 1 січня нового року підвищиться кінцева ціна світла для непобутових споживачів у середньому на 15 копійок за 1 кВт-год. Ще раз, йдеться не про домогосподарства, тож у поштову скриньку можна дивитися спокійно.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

ЛЕП. Фото: скриншо з відео
ЛЕП. Фото: скриншо з відео

Так, йдеться про збільшення тарифів на передачу електроенергії та диспетчерські послуги НЕК Укренерго, а також на розподіл е/е та послуги постачальників універсальних послуг (ПУУ) на 2023 рік.

"У результаті коригування цих тарифів середнє зростання цін на електроенергію для кінцевих непобутових споживачів становитиме близько 15 коп. за кВт-год", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Регулятор додав, що коригування тарифів відбувається насамперед за рахунок виділення коштів для операторів електричних мереж на аварійне відновлення пошкоджених об'єктів електроенергетики, створення аварійного запасу обладнання та закупівлю необхідних для цього товарів та послуг.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

"Коректування тарифів, що діють з 1 січня 2023 року, відбулося на мінімальному рівні з урахуванням необхідності забезпечення збалансованої роботи системного оператора, операторів систем розподілу, постачальників універсальних послуг та підтримання достатнього рівня стійкості енергетичної системи України", — йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Нагадаємо, за комуналку платити не треба: частини українців скасують плату за послуги.

Раніше повідомлялося, Vodafone виправдали стрімке зростання цін на тарифи в блекаут: "Навіть у швидку не набереш".

Також, Київстар запустив дешевий тариф з інтернетом до Нового року: хто і як може підключити.