Ось і настала ера альтернативних джерел електроенергії в нашій країні, на жаль, привід не найприємніший і робиться це не через супертехнологічний прогрес. Поки що ми всі дружно боремося з наслідками обстрілів від м'яко кажучи "підлого" сусіда.

Тисячі українців беруть на себе відповідальність та купують генератори, їх використовують там, де немає світла, і навіть там, де немає опалення.

Давайте дізнаємось, скільки українці витрачають грошей на те, щоб запустити електричні прилади та підтримувати життя.

Генератор, скріншот: YouTube
Генератор, скріншот: YouTube

Генератори, дизельні, бензинові – недешеві, їхня вартість залежить від потужності – скільки електрики вони можуть виробляти. Генератора потужністю 3 кВ вистачить на роботу холодильника, казана, помпи для води, а генератор потужністю до 5 кВ можна використовувати як для приватного будинку, так і для якогось торговельного закладу.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Експерти одного з українських телеканалів вирахували, скільки українцям обійдеться використання генератора середньої потужності за добу, якщо він працюватиме безперервно.

Дизельні генератори зазвичай мають споживання 250 г/кВт-ч, тобто при виробленні кіловат енергії за годину він спалити 250 г палива, за 24 години це становитиме шість літрів.

Бензиновий генератор при такому навантаженні спалитиме 350 г палива, тобто 8,4 літри на добу.

З огляду на те, що середня ціна літра дизеля в Україні сьогодні становить 55,02 грн/л, доба роботи дизельного генератора коштуватиме 330 грн. Бензин А-95 сьогодні в середньому коштує 51,39 грн./літр. Тобто за добу бензиновий генератор витратить понад 430 грн.

Для тих, хто хоче вирахувати витрати за певний час, можна скористатися формулою для відрахування, скільки генератор споживає палива. G помножити на P, де G – це споживання палива на 1 кВт навантаження на годину (л/кВт на годину), а Р – це значення навантаження на пристрій кВт.

Порівняльна таблиця витрати пального, скріншот: tsn.ua
Порівняльна таблиця витрати пального, скріншот: tsn.ua

Нагадаємо, генератори вбивають українців: МВС показали тривожну статистику.

Раніше повідомлялося, гаманці "схуднуть" ще сильніше? Українцям назвали продукти, які подорожчають у 2023 році.

Також, українці зможуть заробити на генераторі: що говорить закон і чи потрібна ліцензія.